Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-09@16:09:18 GMT

تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی در گام بیست و هفتم

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۴۰۷۸۸

تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی در گام بیست و هفتم

خبرگزاری شبستان: شماره بیست و هفتم فصلنامه علمی – پژوهشی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، از سوی معاونت پژوهش دانشگاه معارف اسلامی منتشر شد.

به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: معاونت پژوهش دانشگاه معارف اسلامی در راستای تبیین و بررسی میراث تمدن اسلام در جامعه و ایجاد زمینه برای نظریه­پردازی در این حوزه؛ ایجاد فضایی مناسب برای تضارب آراء و رشد علمی پژوهش‌گران حوزه و دانشگاه در زمینه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی؛ معرفی و نقد آثار، آراء و نظریات علمی و تحقیقاتی در زمینه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی؛ ارائه و نقد مطالعات و پژوهش­های استادان معارف اسلامی دانشگاه‌های کشور در این عرصه، فصلنامه علمی – پژوهشی «تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی» را منتشر می­ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه جان احمدی و دکتر محمدحسین دانش­‌کیا به ترتیب سردبیر و دبیرتحریریه این فصلنامه را بر عهده دارند.

 

فصلنامه «تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی» از چهار سطح رتبه‌بندی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، در دو سال متمادی ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴در ردیف مجلات رتبه برتر (Q1) قرار گرفت.

 

 افزون بر این بر اساس گزارش کمیسیون نشریات علمی کشور از ارزیابی و رده‌بندی سال ۱۳۹۴ نشریات علمی مصوب وزرات علوم، تحقیقات و فناوری، فصلنامه علمی – پژوهشی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی با امتیاز ۹۱ از ۱۰۰موفق به کسب بالاترین رتبه (+A) شده است.

 

این فصلنامه از میان کل مجلات علوم انسانی بر اساس امتیازبندی کمیسیون نشریات علمی کشور در سال ۱۳۹۴رتبه سوم را کسب کرده است.

 

عناوین مقالات و نویسندگان این شماره فصلنامه علمی – پژوهشی «تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی» عبارتند از:

 

«شیوه‌های مدیریتی پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم در هم‌گرا کردن بازار مدینه با آموزه‌های اقتصادی اسلام» نگاشته: هدیه تقوی، «مواجهه امامان معصوم علیهم السلام با انحرافات فکری و فرهنگی اهل اباحه » نگاشته: یدالله حاجی‌زاده، «تأثیر نفاق و منافقین بر موضع‌گیری صحابه نسبت به غدیرخم»به قلم: محمدعلی برادران / محمود مهدوی دامغانی / اردشیر اسدبیگی / علیرضا روحی

 

«بررسی تطبیقی مبانی مشروعیتی امویان و عباسیان (دوره اول)»با تلاش: حسین اشرفی / سید احمدرضا خضری«بازتاب وجوه هنر عامیانه دوره قاجار در نقاشی‌های بقاع متبرکه لاهیجان» نگاشته سارا شادرخ / هادی رحمتی و«بررسی تطبیقی ساختار و ترکیب‌بندی در نگارگری مکتب تبریز دوم و مکتب عثمانی»نگاشته: سارا صادقی‌نیا / الهام حصاری.

 

گروه پژوهشی تاریخ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف اسلامی از نظرات و پیشنهادهاى صاحب‏نظران، اساتید و دانشجویان محترم استقبال می­کند. شماره تلفن این گروه: ۳۲۹۳۹۹۷۷-۰۲۵ و وبگاه tarikh.maaref.ac.irو پست الکترونیکی:  tarikh@maaref.ac.ir آماده دریافت نقطه نظرات اساتید است.

پایان پیام/248

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۰۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، دو مجله مطالعات اسلامی حقوق و پژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی به همت مجتمع آموزش عالی علوم‌انسانی اسلامی المصطفی رونمایی شد.

حجت‌الاسلام بناری، رئیس مجتمع آموزش عالی علوم‌انسانی اسلامی المصطفی در آئین رونمایی از دو مجله علمی مطالعات اسلامی حقوق و پژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی مجلات، تدوین و چاپ مجلات پژوهشی را از اصلی‌ترین اولویت‌های مراکز آموزشی پژوهش‌محور توصیف و بر جایگاه ویژه نشریات علمی در حوزه علوم‌انسانی و اسلامی تصریح نمود.

وی ضمن تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه علوم انسانی اسلامی، با بیان اینکه برای مجموعه‌های بین المللی، کاربرد قلمرو علوم انسانی از جایگاه خاصی برخوردار است، خاطرنشان کرد: جامعه المصطفی به عنوان نهاد دینی بین المللی می‌تواند از ابزار علوم انسانی بیشترین بهره برداری را در نشر و بسط معارف ناب الهی داشته باشد.

حجت الاسلام بناری علوم انسانی را بارزترین بستر افزایش گستره نفوذ دانشی در عرصه بین الملل دانست و یادآور شد: در بحث بسیار مهم علوم انسانی، عرصه مجلات و نشریات علمی – تخصصی از جایگاه تأثیرگذاری برخوردارند.

وی با بیان اینکه به روز بودن محتوای مجلات و حرکت آن در خط سیر دانش، نیازمند همکاری و مشارکت گروه‌های علمی است، بر لزوم حمایت و پشتیبانی علمی از مجلات تخصصی تصریح و حضور و نقش افرینی اساتید را قوام و غنای مجلات تخصصی دانست.

رئیس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی اذعان داشت: حرکت به سمت ارتقا رتبه‌های پژوهشی از جمله رویکردهای درخور توجه بوده، مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی خود را موظف به پشتیانی از رویکردهای علمی خروجی محور می‌داند.

طاهری، معاون پژوهش مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی، در آئین رونمایی از مجله‌های مطالعات اسلامی حقوق و پژوهشنامه تبلیغ و ارتباط دینی، گزارشی از روند تدوین مقالات ارائه نمود و تصریح کرد: امیدواریم هر گروه علمی بتواند یک مجله پژوهشی را راه اندازی و تدوین نماید؛ چرا که در مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی جای فصلنامه‌های علمی پژوهشی با رویکردهای متنوع دانشی خالی است.

حجت الاسلام میرصالح حسینی سردبیر مجله پژوهشنامه تبلیغ و ارتباطات دینی نیز در ادامه این مراسم ضمن ارائه گزارشی از مراحل تدوین این نشریه با بیان اینکه این نشریه بعد از ۱۰ سال احیا شده است، خاطرنشان کرد: هدفگذاری هر گروه علمی یک نشریه علمی پژوهشی، بسیار ارزشمند بوده، می‌تواند در ثمربخشی پژوهش‌های علمی و ارتقا دانشی پژوهشی‌ها بسیار مؤثر باشد.

وی با بیان اینکه پژوهشنامه تبلیغ و ارتباطات دینی با تلاش مخلصانه محققان و پژوهشگران به زیور طبع آراسته شده است، خاطرنشان کرد: مقالات ارائه شده در این شماره از پژوهشنامه با همکاری گروه‌های متعدد علمی و اساتید فاخر حوزه و جامعةالمصطفی نگاشته شده است.

علی قبادیان، جانشین سردبیر مجله مطالعات اسلامی حقوق نیز در ادامه ضمن تقدیر از تمام تلاشگران احیای این مجله ارزشمند، از حمایت‌های حجت الاسلام والمسلمین بناری و دکتر حاجی تقدیر و گزارشی از آمار مقالات دریافتی، ارزیابی شده و در دست چاپ ارائه نمود.

وی به برخی از دغدغه‌ها و مشکلات سخت‌افزاری و نرم افزاری تدوین مجلات تخصصی اشاره نمود و اذعان داشت: چاپ مستمر، یکی از الزامات نشریات تخصصی است، تداوم این حرکت علمی ارزشمند و اخذ رتبه‌های پژوهشی نیازمند همکاری همگانی اساتید و پژوهشگران است.

حاجی مدیر گروه حقوق مجتمع آموزش عالی علوم انسانی و اسلامی نیز در بخشی از این مراسم بر اهمیت انعکاس اندیشه‌های ناب اسلامی در بسترهای مختلف دانشی تأکید و پژوهشی را مسیری در تجلی جهاد تبیین عنوان کرد و اذعان داشت: تدوین مجله نخستین گام در اخذ مجوزها و رتبه‌های علمی و بین المللی مراکز آموزشی است؛ توجه توأمان به گسترش تعدد نشریات علمی و اخذ رتبه‌های ملی و بین‌المللی، بسیار ارزشمند، قابل‌تقدیر و تحسین است.

وی تدوین محلات تخصصی مشترک در همکاری با مجموعه‌های بین المللی خارج از کشور و چاپ و نشر آن به زبان‌های متنوع را مورد تاکید قرار داد و اذعان داشت: هدفگذاری تدوین و چاپ حداقل یک مجله عربی و انگلیسی برای سال اینده از الزاماتی است که باید در همکاری و حمایت مجموعه‌های ستادی دنبال شود.

حاجی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه هم آنی کار اجرایی و پژوهشی، کار را برای میدان داران تدوین مجلات پژوهشی سخت می‌کند، از تلاش مخلصانه و ثمر بخش اساتید، پژوهشگران و محققان تقدیر و تشکر نمود.

کد خبر 6099173 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • رونمایی مجلات مطالعات اسلامی و پژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی
  • ظرفیت عظیم علمی یزد در تمدن‌سازی
  • گسترش فرهنگ پژوهش در نمایشگاه هنر و خلاقیت دانش‌آموزان سما
  • تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور
  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیئت علمی ابلاغ شد
  • هیئت علمی و پژوهشی ارتش به قطب جنوب اعزام می‌شود
  • اعزام هیئت علمی ـ پژوهشی نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیات علمی
  • برنامه بازی‌های هفته بیست و هفتم لیگ برتر + ساعت پخش