Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آثار گام دوم انقلاب اسلامی در برنامه پنج‌ساله هفتم لحاظ شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی،  سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حاشیه جلسه کمیسیون فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان این جلسه در جمع خبرنگاران موضوع جلسه را پیشنهاد مجلس شورای اسلامی درباره قانون جهش تولید دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: نمایندگان دستگاه‌های مختلف در این جلسه حضور داشتند و در جمع بندی این جلسه مقرر شد مواردی از جهش تولید که جنبه سیاستی دارد، مجلس شورای اسلامی به آن ورود نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضرورت توجه به بیانیه گام دوم انقلاب در 40 سال دوم فعالیت جهاددانشگاهی

 

وی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی طبق مصوبه 822  این شورا تکلیف دارد که سیاست‌های کلان مرتبط با اقتصاد دانش بنیان و همچنین بر مبنای جلسه 830 این شورا سیاست‌های کلان جهش تولید را تدوین کند و در این مسیر آن مواردی که جنبه قانون گذاری دارد، مجلس شورای اسلامی دنبال کند.

 عاملی بر اهمیت ابعاد مختلف فناوری‌های نو در جهش تولید تأکید کرد و افزود: فناوری‌های نو ارزش افزوده بالایی دارد ضمن آنکه عرصه ارزش افزوده در همه بخش‌های اقتصادی اعم از صنعتی، کشاورزی و خدمات جایگاه بسیار پررنگی یافته است به ویژه  با ظهور صنعت چهار، کشاورزی فیزیکی سایبری و خدمات تمام عیار هوشمند بسیار پر اهمیت است.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران تأکید کرد: در پیشنهادی که در زمینه جهش تولید مطرح شده مواردی است که جنبه آیین نامه یا دستور العمل اجرایی دارد که این موارد می‌تواند واگذار به دستگاه‎‌های دولتی شود، چرا که این  دستگاه‌ها اختیارات لازم برای تدوین آیین نامه‌ها و دستور العمل های اجرایی را دارند و لذا بهتر است این موارد آیین نامه‌ای وارد قانون نشود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه تراکم قوانین در قانونگذاری امر پذیرفته شده‌ای نیست، افزود: در حال حاضر حدود 12هزار قانون مصوب در مجلس شورای اسلامی داریم که این قوانین موضوع تنقیح هستند از این رو تنقیح قبل از تصویب بر روی این پیشنهاد صورت گیرد و بر این اساس این جلسه ادامه خواهد داشت.

عاملی با تأکید بر اینکه جهش تولید نیازمند تعریف عملیاتی است، گفت: اگر جهش تولید را با رونق تولید مقایسه کنیم قاعدتاً ضریب رشد جهش تولید دو برابر رونق تولید است. به این معنا که جهش تولید ما را به رشد اقتصاد دو رقمی برساند و ناظر بر نیازها و اولویت‌های اساسی مردم باشد و همچنین برخواسته از فناوری‌های مؤثر در جهان و آخرین دستاوردها باشد.

وی افزود: زمانی که از دانش بنیان صحبت می‌شود، امر تخصص گرایی را به عنوان بنیان اساسی برای رشد و  توسعه در نظر گرفته می‌شود و قطعاً عمیق‌ترین لایه عدالت هم در این رویکرد تخصص گرایی و نظام‌مند شکل می‌گیرد و امید است هر چه به سمت جلو حرکت می‌کنیم ابعاد تخصص‌گرایی پررنگ‌تر شود که قطعاً این امر تأمین‌کننده عدالت اجتماعی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: با توجه به اینکه در سال 42 انقلاب قرار داریم، توقع می‌رود که مصوبات پختگی و عمق بیشتری داشته باشد.

 عاملی همچنین به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: در جلسه 830  شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد کمیته‌ای در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تدوین سیاست‌های گام دوم انقلاب تشکیل شود. در واقع راهبردهای کلان گام دوم هم دانش بنیان هستند و هم فرهنگ مبنا و از این منظر شورایعالی انقلاب فرهنگی وظیفه سنگینی بر عهد دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: اولین راهبرد مقام معظم رهبری «مدظله العالی» آموزش و تحقیقات است و تأکید ایشان این است که آن سوی دانایی، توانایی است و اگر بخواهیم توانا و قدرتمند شویم دانایی پایه همه توانایی‌های ما در عرصه‌ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است، لذا این کمیته تشکیل و اعضای آن مشخص شدند و اولین جلسه کاربردی را امروز برگزار می‌کند.

وی ابراز امیدواری کرد: آثار گام دوم انقلاب اسلامی در برنامه پنج‌ساله هفتم لحاظ شود چرا که گام دوم یک نظام برنامه ریزی 40 ساله است و در واقع چشم انداز 20 ساله کشور تغییر مبنایی به چشم اندازه 40 ساله یافته است.

 عاملی اظهار کرد: نظام برنامه‌ریزی 40 ساله پیچیدگی‌های بیشتری نسبت به نظام‌های برنامه ریزی کوتاه مدت دارد. کشورهای مختلف نیز امروزه تلاش می‌کنند که برنامه‌های دراز مدت داشته باشند به این معنا که مسیر رو به پیشرفت و کمال کشور از یک قاعده پایدار تبعیت کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امید است که گام دوم مبدأ پایداری، استقرار و استحکام جامعه اسلامی باشد و طرحی که در مجلس شورای اسلامی برای جهش تولید تهیه شده نیز چنین ملاحظاتی داشته است. همچنین لازم است همه قوانین راهبردی بر مبنای گام دوم طراحی شوند و یک نوع هدفمند دور نگر و راهبردی مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/

R1011173/P/S1/CT12 واژه های کاربردی مرتبط شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران بیشتر بخوانید... لیست دانشگاه‌های مورد توافق وزارتخانه‌های علوم ایران و عراق مشخص شد آغاز کلاس‌های دانشگاه شریف از ۲۹ شهریور قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... لیست دانشگاه‌های مورد توافق وزارتخانه‌های علوم ایران و عراق مشخص شد آغاز کلاس‌های دانشگاه شریف از ۲۹ شهریور واژه های کاربردی مرتبط شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران پربیننده‌ترین اخبار سیاسی ۱ بدهی هزار میلیاردی دولت به صندوق ذخیره فرهنگیان/ سود سه هزار و پانصدی صندوق ۲ خبر خوش برای کارگران/ارائه کارت خرید کارگری به کارگران ۳ روحانی:‌ شکست‌های اخیر آمریکا نتیجه مقاومت و ایستادگی ملت ایران است ۴ بالگردهای ایران در کجا «پشتیبانی و نوسازی» می‌شوند؟/ گزارش تسنیم از پنها ــ بخش اول ۵ حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان درگذشت ۶ دوره‌های مشکوک سفارت هلند با عنوان آموزش زنان کارآفرین ایرانی ۷ چند طرح و لایحه به مجلس یازدهم ارجاع شدند؟+ جدول ۸ روحانی: غیرممکن است پای میز مذاکره با آمریکا برویم/ در استفاده از ارز ۴۲۰۰ تقلب صورت گرفت مهمترین اخبار سیاسی بالگردهای ایران در کجا «پشتیبانی و نوسازی» می‌شوند؟/ گزارش تسنیم از پنها ــ بخش اول برنامه عزاداری حسینیه امام خمینی (ره) در ایام شهادت حضرت اباعبدالله (ع) امیری: رئیس‌جمهور در حال بررسی گزینه‌های وزارت صمت است/ابلاغ استجازه رهبری به دولت مربوط نیست سنجش حقوقی امکان استفاده آمریکا از مکانیزم ماشه علیه ایران مهمترین اخبار تسنیم روحانی:‌ شکست‌های اخیر آمریکا نتیجه مقاومت و ایستادگی ملت ایران است خطیب‌زاده: موضع رئیس شورای امنیت در مخالفت با آمریکا تبعات حقوقی بسیاری دارد مصاحبه| افقهی: صهیونیست‌ها درحال محک زدن حزب‌الله هستند/ ۳ روایت درباره تنش‌ها در مرز لبنان رهبر انقلاب در پیامی درگذشت حجت‌الاسلام حسینیان را تسلیت گفتند برنامه عزاداری مراسم محرم حسینیه امام خمینی (ره) اعلام شد درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گام دوم انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی دانش بنیان جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۲۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه گام اول حکمرانی جمعیت کشف ضرورت مسئله است، گفت: چرا بر روی جمعیت تمرکر می‌شود برای آنکه سیاست نادرست نانوشته‌ای در دهه ۶۰ و ۷۰ به صورت اقدامی اعلام شد که جمعیت کاهش پیدا کرد. اما بلوغ فرهنگی و افزایش نظامی موجب اقتدار است. جمعیت ما در اقتدار است.

بر اساس روایت ایلنا، عبدالحسین خسروپناه، در «آیین اختتامیه اولین همایش ملی جوانی جمعیت و قدرت نظامی» افزود: اگر حد نصاب جمعیت کاهش پیدا کند توانمندی نظامی از بین می‌رود، بلوغ فرهنگی آسیب می‌بیند و رشد اقتصادی اسیب می‌بیند. وقتی از جمعیت صحبت می‌کنیم بحث ریشه‌ای در زمینه اقتدار دارد. اگر جمعیت حل نشود تمام مسائل اقتدارزا اسیب می‌بیند.

خسروپناه ادامه داد: گام دوم در حکمرانی جمعیت گام رصد است مسئله رصد یا تعبیر بنده راه بینی همان نقشی دارد که دیده‌بان در جنگ دارد. دیده‌بان نقش مهمی در هدایت توپحانه دارد که کجا را هدف بگیرد. مسئله رصد در جمعیت باید با قدرت ادامه پیدا کند. اگر بر اساس اهداف تحقق برنامه هفتم به سطح تولد دو فرزند بروند جمعیت ۸۵ میلیون امروز، در سال ۱۴۰۶ به جمعیت ۹۶ میلیون خواهد رفت.

وی تصریح کرد: گام سوم در هر حکمرانی سیاست‌گذاری آن حوزه است. فاصله همه علما و فقها با رهبر انقلاب مثل نسبت زمین تا آسمان هفتم است. رهبر انقلاب در ۳۰ اردیبهشت ۹۳ سیاست‌های کلی جمعیت را ابلاغ کردند. اما ده سال پیش بعد از رصد کلی، ۱۴ سیاست کلی را ابلاغ کردند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: گام چهارم که باید طی شود قوانین مربوط به جمعیت است که این گام هم طی شده است. قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ هم تصویب شده است. شورای عالی انقلاب فرهنگی چندین مصوبه برای سیاست عملیاتی این قوانین انجام داده است. آنچه باید در تقنین صورت بگیرد انجام شده است. پس چرا مسئله جمعیت هنوز در مسیر ریل اصلی نیفتاده است که به گام دیگری نیاز دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بنابراین در گام پنجم باید گفتمان سازی و فرهنگ سازی شکل بگیرد. چه کارهایی باید شکل بگیرد تا گفتمان سازی صورت بگیرد. اگر باور دینی پیدا کنند جمعیت رو به افزایش خواهد بود. ما حتی گفتمان دینی برای کسانی که گرایش دینی حداکثری دارند ایجاد نکردیم. اکثر فیلم‌ها و سریال‌هایی که ساخته می‌شود نفی جمعیت را ترویج می‌کنند. رهبری گفتند جمعیت کشور ما می‌تواند تا ۱۵۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون نفر بالا برود.

وی افزود: ما باید بنویسیم و فرزندآوری را با ابزار رسانه‌ای جدید این گفتمان ترویج دهیم. ما باید بعضی از عوامل کاهش فرزندآوری را تشریح کنیم. ما ۱۹ درصد کاهش ازدواج داریم و ۱۶ درصد افزایش آمار طلاق داریم. ما مسئله خانواده را جدی نگرفتیم. مسئله خانواده و تحکیم آن نقش مهمی در تقویت باور به خدا دارد. افزایش میزان تجرد و افزایش برعهده گرفتن سرپرست حیوانات خانگی از موضوعاتی است که خانواده را تضعیف کرده است.

خسروپناه عنوان کرد: کار به جایی رسیده است که نگه‌داری از توله سگ، و گربه جای فرزندان را گرفته و سه چهار برابر هزینه فرزند را خرج نگه‌داری از حیوان می‌کنند که بگویند نیازی به فرزند نیست. بنابراین اگر قبول داریم جمعیت در اقتدار نقش ریشه‌ای دارد باید نگاه حکمرانی ضرورت مسئله، رصد پی در پی، سیاستگذاری کاربردی و تصویب قوانین داشته باشیم که همه این کارها انجام شده و در حال حاضر فقط گام پنجم مانده که کار گسترده‌ای باید در زمینه گفتمان سازی داشته باشیم تا بینش و نگرش به فرزند آوری و جمعیت تغییر کند.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904270

دیگر خبرها

  • خبر خوب یک وزیر برای کارمندان دولت
  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • کتاب اصلی‌ترین عامل تمدن‌سازی است
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگهداری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است
  • خسروپناه: دستاوردهای دانش‌آموزان سمپادی تمدن نوین اسلامی را محقق کرده است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی