Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، بیست و هفتمین سفر استانی هیات دولت روز جمعه با ورود رییس جمهور به سنندج مرکز کردستان آغاز شد، وزرای آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت، معدن و تجارت، کشور، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشاور رییس جمهور در امور مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده  و مشاور رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی، آیت الله رییسی را در این سفر همراهی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر رییسی در بدو ورود به فرودگاه سنندج مورد استقبال نماینده ولی فقیه در استان، امام جمعه سنندج، استاندار کردستان، نمایندگان مردم کردستان در مجلس خبرگان و شورای اسلامی و جمعی از مسوولان کشوری و لشکری قرار گرفت.


همزمان با بیست و هفتمین سفر استانی رییس جمهور به کردستان، شماری از وزرا و معاونین رییس جمهور به عنوان نمایندگان ویژه آیت الله رییسی به شهرستان‌های مختلف استان سفر کردند.  

«یوسف نوری» وزیر آموزش و پرورش به شهرستان دیواندره رفت و ضمن دیدار و گفت و گو با مردم در شورای اداری این شهرستان شرکت کرد. نوری گفت که در این سفر ۸۰۰ میلیارد تومان به حوزه اموزش و پرورش کردستان اختصاص می یابد.   «بهرام عین‌اللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور در کامیاران حاضر شد و قول داد تلاش کند اعتباری برای تکمیل و بهره برداری از بیمارستان سینا کامیاران اخذ کند.

«احمد وحیدی» وزیر کشور هم از مناطق منفصل شهری دوشان، آساوله و نایسر بازدید کرد و در جریان روند پیشرفت چند طرح مطالعاتی عمران شهری سنندج قرار گرفت.   «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو هم از پروژه ارتقای تصفیه خانه فاضلاب سنندج و سامانه انتقال آب سد آزاد به سنندج نیز بازدید کرد.  

«سیدجواد ساداتی نژاد» وزیر جهاد کشاورزی هم به عنوان نماینده هیات دولت به شهرستان های دیواندره و بیجار سفر کرد. ساداتی نژاد در این سفر از پروژه های نیمه تمام گلخانه هیدروپونیک و گاوداری یک هزار راسی شیری - گوشتی در شهرستان دیواندره بازدید و سپس با خانواده شهید علیرضا مرادی در شهرستان بیجار دیدارکرد، او سپس از سد تلوار بیجار بازدید و در جمع کشاورزان بخش چنگ الماس این شهرستان حاضر شد.

«سید رضا فاطمی امین» وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در جریان سفر رییس جمهور به استان کردستان به عنوان نماینده هیات دولت به شهرستان های قروه و دهگلان رفت و از ۲ واحدهای لاستیک بارز و کاشی کسری و زنجیره فولاد بازدید و سپس در جلسه شورای اداری این شهرستان ها شرکت کرد.

«محمدهادی زاهدی‌وفا»، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم از کارگاه‌های مختلف مرکز آموزش فنی‌ و حرفه‌ای شهید ورمقانی سنندج، مجموعه نیمه کاره ورزشی تفریحی کارگران و همچنین بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی تامین اجتماعی سنندج بازدید کرد. سرپرست وزارت کار در ادامه سفر به کردستان با حضور در شهرستان سقز ضمن دیدار با مردم و حضور در شورای اداری، از برخی پروژه‌ها و مجتمع‌های تولیدی نیز بازدید کرد.

حضور در روستای نوره از توابع شهرستان سنندج و دیدار با بانوان روستایی، دیدار باخانواده شهید فتحی زاده از شهدای استان کردستان، بازدید از مرکز ناباروری بیمارستان بعثت سنندج و کارگاه تولیدی سموم گیاهی دانش بنیان، دیدار با خانواده کولبران و زنان سرپرست خانوار، شرکت در نشست تخصصی با اقشار مختلف زنان و جلسه شورای ادارای استان از  برنامه های «انیسه خزعلی» معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در سفر به استان کردستان بود.

در جریان سفرها، دیدارها و نشست های رییس جمهور در کردستان، تصمیمات مهمی برای کاهش مشکلات استان در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و عمرانی در نظر گرفته شد و اعتبارات مناسبی برای رفع مشکلات استان اختصاص یافت.

رفع مشکلات، مهمترین هدف سفر 

رییس جمهور اسلامی ایران در بدو ورود به سنندج و در فرودگاه این شهر در جمع خبرنگاران، هدف از این سفر را رفع مشکلات استان کردستان، خدمت‌رسانی به مردم و تکمیل و بهره‌برداری از طرح‌هایی که رها شده اند  اعلام کرد.

آیت الله سید ابراهیم رییسی گفت: استان کردستان ظرفیت های زیادی در حوزه های مختلف دارد و به عنوان قطب گردشگری، کشاورزی و دامداری به شمار می‌آید، از همه مهمتر کردستان دارای نیروی انسانی کارآمد و جوانان تحصیلکرده است و در تاریخ انقلاب اسلامی، با تقدیم بیش از پنج هزار شهید و ۹ هزار جانباز شناخته شده است.
 

رییس جمهور اظهار داشت: کردستانی ها سال های سال برغم خواست دشمن در هر کوی و برزن و شهر و دیاری در مقابل دشمنان انقلاب ایستادگی کرده و در کشور به عنوان یک استان فرهنگی شناخته شده است.

سفر به قلعه جی

آیت ‌الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز جمعه در اولین بخش از برنامه ‌های سفر دولت مردمی به استان کردستان، با بالگرد به شهرستان مرزی سرواباد سفر کرد و با حضور در روستای  «قلعه ‌جی» این شهرستان، به شکل رو در رو با مردم این روستا دیدار و گفت و گو کرد.

روستای قلعه‌جی در ماه‌های پایانی دوران دفاع مقدس، در فاصله اسفند سال ۱۳۶۶ تا فروردین ۱۳۶۷ چندین بار و در مجموع با ۱۱ بمب هدف حمله شیمیایی رژیم بعث عراق قرار گرفت که باعث شهادت بیش از ۲۵ نفر و جانبازی حدود ۳۰۰ نفر شد.

در زمان بمباران شیمیایی روستای قلعه‌جی، عده زیادی از مردم از روستاهای نزدیک‌تر به مرز و حتی از کردستان عراق به این روستا پناه آورده بودند که در اینجا مورد حمله شیمیایی قرار می‌گیرند.
 

علاوه بر آثار و جراحات جانبازان حملات سال‌های ۶۶ و ۶۷، وجود آثار این حملات در جای‌جای روستا همچنان باعث بروز مشکلات پوستی و تنفسی برای مردم این روستا و مناطق اطراف می‌شود که به شکلی گسترده از سوی نیروهای رژیم بعث عراق مورد حمله شیمیایی قرار گرفته بود.

مردم روستای قلعه‌جی که در ۲۵ سال گذشته با مشکلات زیادی از ناحیه آثار این حملات شیمیایی مواجه بودند، با مشاهده حضور رییس جمهور در این روستا به بیان مشکلات و دغدغه‌های خود پرداختند و رییس جمهور نیز پس از شنیدن سخنان آنها، دستوراتی برای پیگیری درخواست‌ها و رفع مشکلات اهالی این روستا و مناطق اطراف که مورد حمله شیمیایی قرار گرفته بودند، صادر کرد.

دستور رئیس جمهور برای رسیدگی به مشکلات ناشی از بمباران شیمیایی منطقه

آیت ‌الله رییسی همچنین در منزل شهید «شمیران میرزایی» از شهدای حملات شیمیایی به این روستا حضور یافت و با خانواده این شهید دیدار کرد، دکتر رییسی در این دیدار که با حضور خانواده چند شهید دیگر برگزار شد گفت: شما مردم روستای قلعه ‌جی و مناطق اطراف در روزهای سخت جنگ، مقاومتی مثال‌زدنی از خود نشان دادید و با رشادت، شهامت و شجاعت خود برای کشور افتخارآفرینی کردید.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه همواره قدردان این از خودگذشتگی ‌ها هستیم، اظهار داشت: اگر در رسیدگی به وضعیت جانبازی و مشکلات ناشی از بمباران شیمیایی این مناطق کوتاهی شده است، به معنای بی ‌توجهی به شما مردم نیست.

رئیس جمهور از استاندار خواست که مسئول بنیاد شهید شهرستان را مامور کند تا با حضور در روستای قلعه ‌جی و مناطق مشابه حضور یافته و به مشکلات و جراحات ناشی از بمباران شیمیایی مردم رسیدگی کنند و تصریح کرد: امیدوارم بتوانیم در دوره مسئولیت خود به وظیفه‌مان نسبت به شما مردم به شکل مطلوب عمل کنیم.

بازدید از بزرگترین مزارع پرورش قارچ کشور

رئیس جمهور همچنین از واحد پرورش قارچ «کشت سبز اورامان» واقع در روستای قلعه ‌جی شهرستان سروآباد به عنوان یکی از بزرگترین مزارع پرورش قارچ کشور بازدید کرد.

آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی صبح روز جمعه در ادامه برنامه ‌های سفر دولت مردمی به استان کردستان، با حضور در شهرستان سروآباد از یکی از بزرگترین و مدرن‌ترین مزارع پرورش قارچ در کشور با ظرفیت تولید سالانه یک هزار و ۵۰۰ تن قارچ بازدید کرد.


این مزرعه که از سال ۱۳۹۶ و با سرمایه ‌گذاری بخش خصوصی فعالیت خود را با تولید سالیانه ۱۲۰۰ تن قارچ آغاز کرده بود، در حال حاضر با ۲۰ سالن فعال، روزانه ۵ تن قارچ تولید می ‌کند. ۱۱۰ نفر به شکل مستقیم در این واحد تولیدی مشغول کار هستند که نیمی از این تعداد را خانم ‌ها تشکیل می ‌دهند.

با تکمیل فازهای دوم و سوم این واحد علاوه بر افزایش ظرفیت روزانه تولید قارچ تا ۲۵ تن، سالانه ۳۵ هزار تن کمپوست نیز تولید خواهد شد و تعداد افراد شاغل در این واحد تولیدی نیز به ۵۰۰ نفر خواهد رسید.

قارچ تولیدی در این واحد از کیفیت و مرغوبیت بالایی برخوردار بوده و به کشورهای عراق، کویت‌ و امارات صادر می ‌شود. تعداد قابل توجهی از شاغلان در این واحد تولیدی پیش از راه‌اندازی این واحد تولیدی مجبور به امرار معاش از طریق کولبری بوده ‌اند.

حضور در سقز

بعد از سنندج و سرواباد، سقز سومین ایستگاه سفر استانی رییس جمهور به استان کردستان بود، آیت الله رییسی در دیدار با مردم، نخبگان، علما و خانواده شهدا و جانبازان شهرستان سقز اظهار داشت: سقز دارای تاریخ و مدنیت طولانی است، این شهرستان در قله های تاریخ این سرزمین و انقلاب و ارزش ها ایستاده است.

رییس جمهور، جان فشانی، شجاعت، دلاوری، تدین و انقلابی بودن را از قله های حضور مردم سقز عنوان کرد و خطاب به دختران و پسران حاضر در این دیدار گفت بدانید پدران و مادران شما در این شهرستان و در کردستان حماسه آفریدند و جانانه از انقلاب و وطن دفاع کردند و مرزبانان امنی برای کشور بودند.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: همواره باید پدران و مادران شما و دلاورانی که در این شهرستان و منطقه در برابر دشمنان ایستادند و افتخار آفریدند، عزیز باشند و شخصیت، حرمت و جایگاه آنها نه فقط برای کردستان بلکه برای ایران عزیز صیانت شود.

رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش گفت: در کردستان ظرفیت های خوبی در حوزه های کشاورزی، دامداری، معدن و گردشگری داریم که اگر از این ظرفیت ها بدرستی استفاده شود شاهد توسعه اقتصادی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه تولید و اشتغال را در این شهرستان به صورت خاص فعال و فعال تر خواهیم کرد تا زمینه اشتغال را برای جوانان تحصیل کرده فراهم کنیم یادآور شد: یکی از مصوبات سفر تکمیل و بهره برداری فرودگاه سقز است تا رفت و آمد مردم تسهیل شود.

رییس جمهور با اشاره به اینکه مرزها فرصتند نه تهدید، تاکید کرد: باید بازارچه مرزی سیف سقز هرچه زودتر فعال شود تا علاوه بر رونق اقتصادی و تجاری، مساله کولبری نیز حل شود و کولبران به صورت قانونی از این فرصت استفاده کنند.

آیت الله رئیسی  ضمن تاکید بر «اقتصاد روستا» افزود: مسوولان باید تسهیلات را به کشاورزان روستایی اختصاص دهند تا روستاییان مورد حمایت قرار گیرند و به شهرها مهاجرت نکنند.

وی به یکی دیگر از مطالبات مردم سقز اشاره کرد و گفت: سقز دارای ظرفیت خدادای گردشگری است که باید زمینه ها را فراهم کنیم تا صنعت و اقتصاد گردشگری رونق یابد و این کار در برنامه های اصلی دولت است و به صورت خاص برای شهرستان سقز اجرایی خواهد شد.

رییس جمهور یکی از دغدغه های دیگر مردم این منطقه را تامین آب شرب اعلام کرد و افزود: این مساله نباید دغدغه مردم باشد با بهره برداری از سد چراغ ویس باید این مشکل را رفع کنیم.

وی تاکید کرد: جوانان تحصیل کرده این شهرستان باید شغل داشته باشند لذا رفع بیکاری از کارهای مهم و محوری دولت است که با همکاری خود مردم یعنی بخش خصوصی و بخش تعاونی تحقق یابد.

آیت الله رئیسی اضافه کرد: نقش دولت در این کار باید به بخش های خصوصی و تعاونی ها واگذار شود و دولت باید نقش حمایتی و نظارتی داشته باشد در این دولت بخش خصوصی را فعال خواهیم کرد تا به مردم نقش دهیم.

رییس جمهور  در بخش دیگری از سخنانش گفت: روشنفکران جامعه کسانی نیستند که جامعه را به فرهنگ غربی فرا بخوانند بلکه کسانی هستند که جامعه و نیازهای آن را خوب بشناسند و در این راه آماده خطر کردن برای مردم باشند.

وی با اشاره به اینکه روشنفکران جامعه باید همواره آماده خطر کردن برای مردم  و نقش آفرینی در کشور باشند گفت: شهیدان ما بهترین روشنفکران جامعه بودند، چرا که جامعه و نیازهای آن را خوب شناختند و درک کردند و حاضر شدند برای رفع نیاز مردم نقش آفرینی کنند، همچنانکه سرداران و بسیجیان عزیز در جای جای این شهرستان و کشور نقش آفرینی کردند.

رییس جمهور به هنرمندان، مستندسازان و صاحبان قلم پیشنهاد داد این رشادت ها و شجاعت ها را با ساختن فیلم و مستند به یادگار گذاشته و به تصویر بکشند و برای آیندگان بیان کنند که مردم این مرز و بوم چه رشادت ها و ایستادگی هایی در طول انقلاب اسلامی داشته اند.
 

رییس جمهور همچنین در سفر به شهرستان سقز از پروژه در دست احداث فرودگاه این شهر بازدید کرد. برای اتمام فرودگاه سقز  ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است که به گفته فرماندار ویژه این شهرستان ۵۰ درصد این اعتبار توسط شرکت فرودگاه های کشور و مابقی هم به عنوان مصوبات سفر رییس جمهور تامین خواهد شد.


نماز جمعه سنندج،   تجلیگاه وحدت شیعه و سنی

بعد از اتمام برنامه های دکتر رییسی در سقز، رییس جمهور راهی سنندج شد. نخستین برنامه رییس جمهور در سنندج شرکت در نماز جمعه این شهر به امامت ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج بود.  

ماموستا رستمی در خطبه‌های نماز جمعه سنندج اظهار داشت: بزرگترین مشکل و دغدغه مردم کردستان، مسکن، بیکاری و پایین بودن قدرت خرید آنان است.

وی نبود واحدهای تولیدی و کارخانجات بزرگ را از دیگر دغدغه های مردم استان دانست و اضافه کرد: حضور آیت الله رئیسی در استان، نشان از عشق و علاقه وی به این خطه از ایران اسلامی است و قطعا با تلاش دولت سیزدهم، شاهد رفع مشکلات و توسعه استان خواهیم بود.

امام جمعه سنندج خطاب به رییس جمهور گفت: به میان مردمی آمده اید که در طول تاریخ و انقلاب اسلامی، در برابر تمام تحریم‌ها و توطئه‌ها ایستاده اند و تقدیم ۱۰ هزار شهید و جانباز و ایثارگر دلیلی بر این ادعا است.
 

ماموستا رستمی سفر رییس جمهور به کردستان را مایه خیر و برکت دانست و ادامه داد: مسوولان باید برای رفع مشکل به استان‌ها سفر کنند نه رفع تکلیف و این مهم را خوشبختانه رییس جمهور در سفرهای خود، ثابت کرده و تلاش آیت الله رییسی و هیات دولت برای رفع مشکلات قابل تقدیر است.

وی با اشاره به اختصاص ۱۶ هزار میلیارد تومان بودجه به استان در سفر رییس جمهور اشاره کرد و افزود: این اعتبار رقم بزرگی است اما باید نظارت بر هزینه کرد آن در بخش های مختلف وجود داشته باشد تا در راستای توسعه منطقه هزینه شود.

رییس جمهور همچنین بعد از نماز در میان مردم حاضر شد و به مسایل و مشکلات آنان گوش داد.

دیدار با علما و روحانیون استان کردستان

آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز جمعه در ادامه برنامه‌های سفر دولت مردمی به استان کردستان، در دیدار جمعی از علما و روحانیون اهل تسنن و تشیع استان گفت: علما و روحانیون به عنوان میراث‌داران انبیا، امروز متولی اصلی صیانت از جامعه در مقابل هجمه های نظری دشمنان هستند.

رئیس جمهور تصریح کرد: مردم این سامان در حفظ مرزهای سرزمینی و اندیشه‌ای خوش درخشیدند و امروز دولت وظیفه دارد که به شکلی شایسته به این سامان و استان توجه کند. ‌ این وظیفه ماست که ظرفیت‌های عظیم مادی و معنوی استان را درست شناخته و در مسیر مناسب خودش مورد بهره‌برداری قرار دهیم.

دکتر رئیسی در بخش دیگری از سخنانش، «تکفیر و تفرقه» را دو ابزار دشمن برای فتنه گری در جهان اسلام دانست و گفت: کردستان از این آزمونها سربلند بیرون آمده است و جای جای این استان گواهی می‌دهد که مردان و زنان این سامان، چگونه در مقابل هجوم ضدانقلاب و معاندین مردانه و دست در دست یکدیگر ایستادگی کردند.

رئیس جمهور  اظهار داشت:‌ جریان‌های تکفیری به دنبال سواستفاده از ظرفیت عظیم نیروی انسانی جوان کشورمان به ویژه در مناطق مرزی است و در مقابل، علما و روحانیون وظیفه سنگینی برای صیانت‌بخشی به فکر و اندیشه جوانان و مردم دارند.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: جهان اسلام در مقطعی گرفتار فتنه دست‌ ساخته انگلیسی‌ها، آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها شد و اگر چه رهبر معظم انقلاب خیلی سریع نسبت به این تهدید هشدار دادند، اما جهان اسلام مدتی طول کشید تا از پشت پرده این توطئه که برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام طراحی شده بود، آگاه شود.

رئیس جمهور با اشاره به پیام حج مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: این پیام، پیام وحدت، معنویت و توجه به ظرفیت‌های عظیم جهان اسلام و لزوم هوشیاری در برابر توطئه‌های نظام سلطه است.

دکتر رئیسی در ادامه با ابراز خشنودی از وحدت و انسجام مطلوب حاکم بر استان کردستان گفت: امنیت و اراده همگانی در استان برای پیشرفت بسیار ذی‌قیمت است که دولت نیز سعی خواهد کرد بر پایه آن تمام ظرفیت‌های کردستان برای پیشرفت را هم‌افزا کند.

در پایان، رئیس جمهور با اشاره به برخی درخواست‌ها و دیدگاه‌هایی که از سوی سخنرانان در این جلسه درباره راه، راه‌آهن، فعال شدن اقتصاد کشاورزی، دامداری، گردشگری و معدن در کردستان مطرح شد، گفت: همه این موارد در مصوبات سفر دیده شده و در جلسه شورای اداری تشریح خواهد شد. وی با تاکید بر رویکرد دولت مردمی در بومی‌گزینی افزود: بومی‌گزینی از اولویت‌های دولت مردمی است و همواره به مدیران تاکید کرده‌ام که در شرایط برابر برای جذب نیرو، حتما اولویت با جذب نیروهای کارآمد و تحصیل‌کرده بومی است.

بزم پرچم کردها در دیدار با رییس جمهور

استادیوم ۶ هزار نفری ۲۲ گولان، میعادگاه دیدار مردم سنندج با رییس جمهور است، میعادگاهی که ساعت ها قبل از حضور رییس جمهور پر شده است و جای سوزن انداختن نیست. منتظران دیدار با رییس جمهور در این ورزشگاه با انجام رقص کردی یا «هه‌لپرکی» منتظر حضور دکتر رییسی هستند،   «هه‌لپرکی» برای کردها تنها یک رقص نیست آنها بزم و رزم را در این پایکوبی با هم در هم آمیخته‌اند و امروز در اولین دیدارشان با رییس جمهورشان، بزمی دیگر را با پرچم سه‌رنگ ایران به نمایش گذاشتند.

با اینکه راه های منتهی به ورزشگاه ۲۲ گولان - محل برگزاری دیدار مردمی دکتر رییسی - شلوغ و مسدود بود ولی پیاده از میدان لشگر و چهار راه حاجی‌آباد خود را به وعده‌گاه می‌رساندند، جمعیت زیادی پشت درب ورزشگاه منتطر ورود بودند تا پس از تشریفات امنیتی خود را به سالن برسانند، در خیابان مقابل ورزشگاه  اتوبوس هایی صف بسته‌اند که مردم را از نقلط مختلف شهر به اینجا آوردند تا از بار ترافیک خیابان های منتهی به ۲۲ گولان کمتر شود.

پیرمردی عصازنان با لباس کردی، زنان کرد با همان وقار و متانت همیشگی، جوانان غیور و سرزنده و کودکان شاد و پر از هیاهوی کودکی همه و همه روانه اینجا شده‌اند تا نگویند کردها برای مهمانشان سنگ تمام نگذاشتند.  مردم از دور و نزدیک خود را به سالن ۶ هزار نفری ۲۲ گولان سنندج رساندند تا بگویند زیر بار گرانی و تورم کمرشان خم شده ولی خم به ابروی انقلابی بودنشان نیاورده‌اند.

پرچم های کوچک بود که با هر بار پخش موسیقی کردی و آهنگهای حماسی بر فراز دستها به اهتزاز در می‌آمد تا تیری باشد بر چشم و دل همه آنهایی که می خواهند ایرانی‌ترین قوم را جدا از ایران بدانند.


داخل سالن غوغایی است و از "خاکی جوان" (سرزمین زیبا) کردستان نغمه‌ها پخش می‌شود و هر بار که موسیقی اوج می‌گیرد، مرد میانسالی به همراه پسری نوجوان با پرچم ایران، چوپی گرفته و به عشق وطن پای بر زمینی می‌کوبد که همه هستی خود را از آن دارد.

دیگر سالن ۶ هزار نفری ۲۲ گولان لبالب پر شده و جای سوزن انداختن نیست و دقایق به دیدار عمومی با رییس جمهور نزدیک می‌شود. مجری مراسم " لبیک اللهم لبیک سر می‌دهد" و جمع حاضر همراهی می کنند، این دیدار در آستانه عید قربان شاید نویدی برای این باشد که سید ابراهیم رییسی بت محرومیت کردستان را بشکند.

سرانجام وعده دیدار فرا رسید و دکتر رییسی در میان شلوغی اطراف استادیوم خود را به داخل سالن رساند، رییس جمهور در این دیدار با بیان اینکه اولویت دولت در کردستان استفاده از نیروهای بومی توانمند است، گفت: حتما باید در استان از نیروهای فرهیخته، تحصیلکرده، دغدغه‌مند و کسانی که غم مردم دارند، استفاده شود.

وی اظهار داشت: امروز بومی گزینی یک اولویت است و نیروی کارآمد استان باید بکارگیری شود و سیاست دولت هم استفاده از نیروهای جوان کارآمد و اتقلابی دغدغه مند در همه عرصه ها است.

وی اضافه کرد: اگر نیرویی در هر اداره یا سازمانی، انگیزه لازم را ندارد، تحول گرا نیست و کار امروز را به فردا می اندازد روابط ناسالم را به روابط سالم اداری ترجیح می‌دهد، حتما باید حذف شود و از نیروی کارآمد استفاده شود.

رییس جمهور تاکید کرد: امروز امور اداری و کار مردم به ساعت و لحظه انجام می‌شود و عدالت اداری نیز اینگونه ایجاب می‌کند و توقع بجایی است که دولتمردان در همین راستا فعالیت کنند.

استفاده از ظرفیت اقوام

رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش وجود اقوام را یک فرصت دانست و ادامه داد: اقوام برای جامعه ما فرصت تلقی می شوند و مردم این خطه یعنی کردستان، مردمانی هستند که  در عرصه های مختلف نقش آفرینی کرده اند.

رییس جمهور تاکید کرد: از کردستان چه بگویم که جز رشادت، شجاعت و ایستادگی و حفظ مرزها و ایستادگی در برابر ضد انقلاب و دشمن، چیزی نمی توانم بگویم، استانی که پنج هزار شهید و بیش از ۹ هزار جانباز تقدیم انقلاب کرده اند.

آیت الله رئیسی بزرگان کردستان را نه فقط برای استان بلکه افتخار کشور دانست و ادامه داد: کردستان دارای ظرفیت های بسیاری در زمینه دامداری، کشاورزی، گردشگری و اقتصادی است.

آیت الله رئیسی مرز را یک فرصت و نه تهدید برای رشد و توسعه تجاری و اقتصادی توصیف کرد و افزود: فعال بودن بازارچه های مرزی، زمینه کولبری را از بین می برد و هرچه این بازارچه ها فعال باشند، شاهد فعالیت جوانان در عرصه تجارت و سود حلال خواهیم بود.

وی با بیان اینکه تصمیم دولت توسعه بازارچه های مرزی و افزایش تجارت و صادرات است، اظهار داشت: مرز فرصت بسیار خوبی برای افزایش سرمایه گذاری داخلی و خارجی است که باید از آن به درستی بهره برد، ضمن اینکه رشد اقتصادی در گرو همین افزایش سرمایه گذاری و بهره وری است.

وی تاکید کرد: تصمیم جدی دولت و مدیران این است که نرخ بیکاری در کردستان باید متفاوت شود، یعنی اشتغال ایجاد شده و بیکاری سیر نزولی به خود بگیرد.

وی با تاکید بر این نکته که فقر زبینده کشور و کردستان نیست، اضافه کرد: باید از فرصت های موجود، در جهت منافع مردم گام بردایم و لو اینکه برخی گروه و افرادی خاص از این اقدامات ناراحت شوند.

رییس جمهور وجود امنیت، وحدت بین شیعه و سنی و اقوام مختلف، وجود مردم همیشه در صحنه کشور به ویژه کردستان را از مهمترین مزیت های استان کردستان دانست.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به تلاش دمشن برای ممانعت از پیشرفت هسته ای کشورمان اشاره کرد و گفت: با این وجود، بیشترین پیشرفت ما در حوزه صنایع هسته ای بوده و این مهم همچنان ادامه دارد.

وی ادامه داد: بارها گفته ایم که دنبال بمب هسته ای نیستیم اما با وجود اعمال تحریم های سنگین در حوزه فناوری هسته ای پشرفت های زیادی داشته ایم.

مشکلات با حرف و سخنرانی برطرف نمی شود

شرکت در شورای اداری استان کردستان با حضور مسئولان استانی و کشوری از دیگر برنامه های سفر یک روزه رییس جمهور به استان کردستان بود.

رییس جمهور در این نشست با بیان اینکه با حرف و سخنرانی نمی‌شود مشکلات را برطرف کرد، گفت: مردم از ما تحول در زندگیشان می خواهند و این مهم با اقدام عملی و جهادی قابل تحقق است.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی اظهار داشت: با ادعا و سخن گفتن پر حرارت اتفاق مهمی در زندگی مردم نمی افتد و بلکه انتظار رهبری و مردم اقدام و عمل است و باید با جدیت کار کرد و پرونده و کارنامه ارائه داد.

وی با بیان اینکه مردم کردستان مخلصانه برای انقلاب کم نگذاشتند، اضافه کرد: امروز وظیفه داریم کار مضاعفی برای مردم این خطه و در مجموع ملت ایران انجام دهیم و مردم شایسته بهترین خدمات هستند.

رییس جمهور بر لزوم نگاه ویژه و تحولی به کردستان تاکید کرد و افزود: زمانی کسانی در جای جای این استان در دوران دفاع مقدس نام آور شدند و آنان همان شهیدان و رزمندگان بسیجیان بودند، چرا که اهل عمل و اقدام عملی بودند و باید از آنان الگو گرفت.
 

وی با طرح این سوال از مدیران استان که چند سرمایه گذار به کردستان آورده اید؟ اضافه کرد: رشد اقتصادی در گرو افزایش سرمایه گذاری است مدیران باید در این راستا پیگیر بوده و احساس مسوولیت کنند.

رییس جمهور بر لزوم افزایش بهره وری و تحول در همه بخش ها تاکید کرد و گفت: مردم امتحانشان را پس داده اند و حالا نوبت ما است که برای تحول در بخش اقتصادی و زندگی کردم عمل کنیم.

آیت الله رئیسی مدیر سیاسی را مدیری دانست که از جامعه و نیازهای آن شناخت داشته باشد و ادامه داد: مدیران وظیفه دارند در این راستا ایفای نقش کنند و در میدان عمل باشند.

رییس جمهور با بیان اینکه دغدغه من در استان هایی مانند کردستان، بیکاری است، اظهار داشت: جوانی که فارع التحصیل شده نباید احساس کند بیکار می ماند و این مهم با تلاش دستگاه های مختلف و ایجاد اشتغال و خط تولید توسط آنان قابل تحقق است.

وجود امنیت و وحدت بین اقوام و مذاهب در کردستان به عنوان بزرگترین نعمت، پرداخت تسهیلات کم بهره به روستاییان، تلاش برای توسعه اقتصاد روستایی و جلوگیری از افزایش حاشیه نشینی، از دیگر نکاتی بود که آیت الله رئیسی به آن اشاره کرد.

نشست خبری، پایان بخش برنامه های سفر رییس جمهور به کردستان

رییس جمهور در نشست خبری پایانی سفر یک روزه خود به استان کردستان در جمع خبرنگاران در سنندج گفت: برای رفع محرومیت های کردستان باید در تقسیم منابع و بودجه، نگاهی متفاوت داشت و شاخص ها جبران شود.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی اظهار داشت: در سفر به استان اعتبارات بسیار خوبی برای ۱۸۲ طرح در حوزه های مختلف بهداشت، آب و خاک، فرهنگ و صنعت و معدن اختصاص یافت.

وی ادامه داد: از این تعداد ۴۹ طرح در حوزه زیربنایی، ۱۰ طرح بهداشت و درمان، ۱۸ طرح در حوزه آب و خاک و طرح هایی نیز در بخش های اشتغال، فرهنگ، صنعت و معدن است.

دکتر رییسی با اشاره به برنامه ریزی برای اجرای ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار شبکه آبیاری در استان، افزود: محوریت ما در کردستان مساله اشتغال است چرا که بیکاری همه را رنج می دهد.

رییس جمهور تاکید کرد: طرح های ما بیشتر بر مبنای اشتغال و محرومیت زدایی است و ضمانت این مهم پیگیری وزرا در مرکز و مدیران کل استانی است، به گونه ای که مردم احساس آنچه تصویب شده در جهت تغییر زندگی آنان نقش دارد.  

آیت الله رئیسی یادآور شد: اعتبارات بسیار خوبی به استان اختصاص داده شده است و در این راستا هشت هزار شغل جدید در حوزه های مختلف ایجاد خواهد شد.

سفر یک روزه رییس جمهور به استان کردستان با تصویب ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای راه اندازی و یا تکمیل پروزه های مختلف استان کردستان پایان یافت تصویب این مبلغ و همچنین حضور ۱۰ وزیر دولت در ۱۰ شهرستان استان نویدبخش آینده ای روشن برای توسعه استان است.

بیش از ۱۵۰ نفر از اهالی رسانه استان سفر رییس جمهور به کردستان را به صورت مکتوب، دیداری و شنیداری پوشش خبری دادند که از این تعداد حدود ۴۰ نفر را خبرنگاران و عکاسان خبرگزاری ها و نشریات استان تشکیل دادند و مابقی هم عوامل تولید و خبر صداوسیمای مرکز استان بودند.

بخش های زیادی از بیست و هفتمین سفر رییس جمهور و هیات دولت به کردستان به صورت مستقیم از شبکه استانی صدا و سیمای مرکز کردستان پخش می شد.

خبرنگاران ایرنا در استان کردستان علاوه بر پوشش اخبار سفر و برنامه های رییس جمهور، برنامه های سایر اعضای هیات دولت را نیز منعکس کردند که در پرونده خبری سفر رییس جمهور به استان کردستان؛ دیار فرهنگ و هنر قابل مشاهده است.

استان کردستان با بیش از یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.

برچسب‌ها هیات دولت کردستان سید ابراهیم رییسی سنندج پروندهٔ خبری سفر رییس جمهور به استان کردستان؛ دیار فرهنگ و هنر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هیات دولت کردستان سید ابراهیم رییسی هیات دولت کردستان سید ابراهیم رییسی سنندج رییس جمهور به استان کردستان بخش دیگری از سخنانش رییس جمهور به کردستان رییس جمهور در امور سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور سفر رییس جمهور حوزه های مختلف بمباران شیمیایی واحد تولیدی علما و روحانیون آیت الله رییسی آیت الله رئیسی رییس جمهور دکتر رییسی حمله شیمیایی شهرستان سقز روستای قلعه شورای اداری بهره برداری نقش آفرینی دولت مردمی رفع مشکلات شهرستان ها جهان اسلام رئیس جمهور پرورش قارچ جمعه سنندج برای مردم هیات دولت قرار گرفت ظرفیت ها برای رفع خواهد شد ۲۲ گولان هزار نفر حاضر شد جای جای قلعه جی هسته ای بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۲۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۴۵ زائر حج تمتع از کردستان به سرزمین وحی مشرف می‌شوند

مدیر حج و زیارت استان کردستان گفت: ۱۱۴۵ زائر حج تمتع در استان کردستان از تاریخ هفتم تا یازدهم خرداد سال جاری از طریق ایستگاه پروازی همدان به سرزمین وحی مشرف خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، کاوه شیرزادی امروز _پنجشنبه بیستم اردیبهشت_ در همایش حج که در مجتمع فرهنگی فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: امسال سه سفر معنوی حج عمره، حج تمتع و عتبات عالیات را با استقبال چشمگیر زائران در استان داشتیم که تاکنون سه کاروان اولیه حج عمره به ظرفیت ۲۵۵ نفر از استان کردستان به حج عمره مشرف شده‌اند.

وی افزود: بعد از سفر معنوی حج تمتع نیز بقیه کاروان‌های حج عمره استان به ظرفیت ۱۱۴۵ نفر برای ادای مناسک حج عمره به سرزمین وحی اعزام می‌شوند.

مدیر حج و زیارت استان کردستان خاطرنشان کرد: عملیات حج تمتع نیز از آذر سال ۱۴۰۲ شروع شده و کارهای ثبت‌نام زائران، تعیین مدیران کاروان‌ها و معاینات پزشکی و کلاس‌های آموزشی انجام و ۱۲ جلسه آموزشی نیز برگزار شده است.

شیرزادی با بیان اینکه زائران حج تمتع استان کردستان مدینه بعد هستند، اضافه کرد: امسال ۱۰ کاروان شامل ۹ کاروان اهل تسنن و یک کاروان اهل تشیع از استان کردستان به سرزمین وحی اعزام می‌شوند.

وی تاکید کرد: ظرفیت اعزام زائران حج تمتع استان کردستان ۱۱۴۵ نفر است که در تاریخ هفتم تا یازدهم خرداد سال جاری از طریق ایستگاه پروازی همدان به سرزمین وحی مشرف خواهند شد.

مدیر حج و زیارت استان کردستان با بیان اینکه در این اعزام، ۳۲ نفر از عوامل و کارگزاران حج و زیارت، زائران استان را همراهی می‌کنند، تصریح کرد: امسال یک مجموعه هتلی با ظرفیت ۲۵۴۵ نفر به استان کردستان اختصاص پیدا کرد که با مدیریت استان ما، اسکان زائران استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه را پوشش می‌دهد و خدمات لازم را به همه زائران این سه استان ارائه خواهد داد.

شیرزادی گفت: سال ۱۴۰۱ در مجموع ۲۰ کاروان از استان کردستان به عتبات عالیات اعزام شد اما با توجه به تلاش‌های صورت گرفته در سال گذشته به ۴۶ کاروان افزایش یافت که در این مورد مدیریت حج و زیارت استان کردستان مورد تجلیل رئیس سازمان حج و زیارت کشور نیز قرار گرفت.

کد خبر 752003

دیگر خبرها

  • رییس جمهور: خستگی و ناامیدی در این دولت ممنوع است/ تکمیل منوریل و فرودگاه قم در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت
  • معاون اول رییس جمهور از نمایشگاه کتاب بازدید کرد
  • استقبال پرشور مردم قم از رییس جمهور
  • ۱۱۴۵ زائر حج تمتع از کردستان به سرزمین وحی مشرف می‌شوند
  • مردم انقلابی قم با حضوری گرم و پرشور از رییس جمهور استقبال کردند
  • انتظار مردم قم در حرم حضرت معصومه (س) برای دیدار با رییس جمهور
  • اسامی داوران هفته بیست و هفتم لیگ برتر فوتبال مشخص شد
  • معاون رئیسی: دارایی بلوکه شده در عراق نداریم
  • معاون رئیسی : دارایی بلوکه شده در عراق نداریم / برخی مراودات مالی وجود دارد که همیشه با گفت‌وگو حل شده
  • برنامه بازی‌های هفته بیست و هفتم لیگ برتر + ساعت پخش